ENDRESS USF-W

Houtverbrandingsketel voor droge brandstoffen met een vochtgehalte tot 35%

KWALITEIT STAAT BIJ ENDRESS HOOG IN HET VAANDEL

De Endress houtverbrandingsketel USF-W is verkrijgbaar in een vermogensrange van 400 -1.100 kW.

De hoogste normen vormen de basis van Endress houtverbrandingsketel, houtmotketel en pelletsketel, of het nu gaat om ontwikkeling, planning, productie of onderhoud. ENDRESS houtverbrandingssystemen worden op maat gemaakt en zijn onderworpen aan de strengste kwaliteitsnormen. Als het gaat om de productie van eersteklas houtverbrandingssystemen, sluit ENDRESS geen compromissen.

Endress USF-W

Endress USF-W

Automatische reiniging ketel

De automatische warmtewisselaarreiniging bespaart materiaal en zorgt voor een constant hoog ketelrendement en lange reinigingsintervallen. De horizontale 3-treks ketel (buizenwarmtewisselaar) heeft een royaal gedimensioneerde waterinhoud.

Onderschroefverbrandingskamer

De vuurhaard bestaat uit een 15 mm hoogwaardige dikke stalen constructie vervaardigd uit hittebestendige gietstukken.  Voorzien van automatische asverwijdering in een standaard ascontainer voor eenvoudige verwijdering. De vuurhaard is uit speciale segmentstenen met warmte-opslag opgebouwd en voorzien van een variabele vlamdoorlaat uit hoogtemperatuur keramisch cement. Een 4-zijdig geventileerde verbrandingskamer zorgt voor een efficiënte en schone verbranding. De duurzame ketel is vervaardigd van lasergesneden dikwandig kwaliteitsstaal.

Roostervingers

De roostervingers, gemaakt van hittebestendig gegoten roestvast staal met 27% chroom, garanderen een lange levensduur.

Automatische ontsteking

Ieder Endress houtketel kan worden uitgevoerd met een automatische ontsteking die geeft een hoog comfort dankzij een optionele, temperatuurgeregelde ontstekingsventilator voor de automatische ontsteking van de brandstof.

Aandrijving

Brandstof invoervijzel / stokervijzel en asafvoer worden aangedreven door hoogwaardige tandwielmotoren van Duits fabricaat.

Roostervinger

Roostervinger

Endress vuurhaard

Endress vuurhaard

Warmtewisselaarreiniging

Warmtewisselaarreiniging

Automatische ketel ontsteking

Automatische ketel ontsteking