ENDRESS FIJNSTOFFILTER

In samenwerking met het Instituut voor Lucht- en Koeltechniek ontwikkelt ENDRESS fijnstoffilters, in eerste instantie voor de eigen serie houtgestookte systemen.

Houtverbranding en fijnstoffilters zijn daarom perfect op elkaar afgestemd bij ENDRESS – alles uit één hand.

Door het toepassen van de ENDRESS fijnstoffilters liggen de uitstootwaarden ruim onder de grenswaarden voor fijnstof volgens de huidige versie van de 1e BImSchV (2e trap). Dit geldt in het bijzonder voor categorie 6 en 7 brandstoffen (bijv. spaanplaat, MDF-vezelplaat, zaagsel en stof). ENDRESS garandeert een betrouwbare implementatie van de 1e federale verordening emmissiecontrole.

Met het ENDRESS fijnstoffilter kunnen waarden minder dan 10 mg / m³ stof worden gehaald. Dit betekent dat Endress houtverbrandingssystemen, met name in houtverwerkende bedrijven, kunnen blijven functioneren binnen de strikte stofgrenswaarden van de EU-brede kaderrichtlijn luchtkwaliteit.

Endress fijnstoffilter

Endress fijnstoffilter

De voordelen van een ENDRESS fijnstoffilter / slangenfilter

De unieke combinatie van 100% beschikbaarheid en ca. 90% afscheidingsrendement zorgt ervoor dat de rookgas lucht gezuiverd wordt voordat het de schoorsteen verlaat. Wanneer Endress fijnstoffilters / slangenfilters hun grenzen bereiken met hun filtratie, kan het fijnstoffilter zelfs de fijnste stofdeeltjes uit het rookgas filteren dankzij de hoogwaardige filterslangen met fijne poriën.

Automatische reiniging slangenfilter  middels perslucht: Een drukstootreiniging van de filterpatronen / filterelement vindt met gecontroleerde tussenpozen plaats en zorgt voor een economische werking van het houtverbrandingssysteem en lage onderhoudskosten. De droge scheiding op het doekfilter vindt plaats in een standaard ascontainer. Het fijne stof kan gemakkelijk worden opgevangen een container.

Lage bedrijfskosten worden bereikt door drukverschilgestuurde reiniging. Dit betekent het alleen  wordt schoongemaakt als het echt nodig is. Hierdoor kunnen de filterelementen / patronen permanent worden gebruikt.

Endress drukverschilgestuurde reiniging

Endress fijnstoffilter

Endress pneumatische reiniger

Endress pneumatische reiniger